Els treballadors d’Unidad Editorial van rebutjar la setmana passada, en una votació molt ajustada, el preacord de retallades salarials i baixes voluntàries assolit al juliol entre la direcció i els representants de la plantilla. L’editora d’El Mundo, Marca i Expansión va advertir a la plantilla que el vot negatiu posava en “greu risc” la viabilitat econòmica del grup.

Amb la proposta preacordada, l’empresa pretenia estalviar uns 13 milions d’euros, i era una de les condicions perquè la matriu RCS Mediagroup realitzés una ampliació de capital de 400 milions d’euros. Per desbloquejar la situació i “garantir la viabilitat” del grup, aquest pretén executar un nou ERO per entre 300 i 400 treballadors a partir de gener, segons informa Ecoteuve.

Reestructuració i retallada salarial

En un comunicat a la plantilla, la direcció d’Unidad Editorial apuntava que el contingut del preacord quedava sense efecte i que ara haurà de prendre “totes aquelles altres decisions imprescindibles per garantir la continuïtat” de l’empresa. A banda d’una nova reestructuració de la plantilla, també es preveu una important rebaixa salarial.

En la votació de la setmana passada van participar 1.071 treballadors: 518 van votar en contra del preacord (48,37%), 473 a favor (44,16%) i 79 ho van fer en blanc (7,38%).