Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio van celebrar aquest dilluns sengles concorregudes assemblees on es va palesar la unitat d’empresa, plantilla, sindicats, consells professionals i directius davant l’amenaça d’intervenció per part del Govern espanyol en aplicació de l’article 155 de la Constitució.

En l’assemblea general de treballadors de TV3 es va aprovar un manifest on es rebutja la possibilitat que des del Govern espanyol es puguin nomenar nous directius dels mitjans públics saltant-se la llei de la CCMA. “Si això passés no tindrem més remei que no reconèixer la seva autoritat”, avisen els treballadors de la televisió pública, com ja havien fet anteriorment els de la ràdio.

La plantilla de TV3 també manifesta que seguirà treballant d’acord amb els principis previstos a la Corporació per “garantir una informació veraç i rigorosa i una programació de qualitat” per a tota la ciutadania, i adverteix que defensarà aquests valors “davant qualsevol intent de vulnerar-los”. A més, ha acordat apel·lar a totes les instàncies europees i internacionals en defensa del dret a la informació i dels mitjans de comunicació de que s’ha dotat Catalunya.

L’assemblea dels treballadors de Catalunya Ràdio on van debatre com plantar cara a la possible aplicació de l’article 155 va finalitzar al carrer amb una concentració espontània on van cridar “els mitjans seran sempre vostres”.