El Jutjat de Primera Instància número 46 de Barcelona ha prohibit de manera cautelar la difusió de correus electrònics d’Iñaki Urdangarín que facin referència a la seva vida íntima o de la seva família. És la passa prèvia a una denúncia per vulneració al dret a la intimitat que el gendre del rei d’Espanya presentarà contra el seu exsoci Diego Torres i set grups editorials.

Un cop acceptada la petició d’Urdangarín per part de la jutgessa Maria del Remei Vergés, ara té 20 dies per presentar la demanda. Si no ho fes, la prohibició de publicar els seus correus quedaria sense efecte. Els mitjans en qüestió són el diari El Mundo, Telecinco, El Economista, El Confidencial, El Semanal Digital i les revistes Semana i Pronto.

“Indicis” de difusió de nous correus

La petició ha arribat després que alguns mitjans informessin que Torres tenia més correus sobre presumptes infidelitats. La magistrada ha acceptat que aquests no es facin públics amb l’argument que aquesta informació és irrellevant en el cas Nóos, i que Urdangarín i la infanta Cristina són pares de quatre fills menors d’edat als quals la difusió d’aquestes informacions els pot causar “greus perjudicis”.

Amb tot, Vergés ha rebutjat dues altres mesures sol·licitades per Urdangarín: que s’impedís a aquests mitjans fer “insinuacions i judicis de valor” sobre les seves presumptes infidelitats, i que se’ls obligués a publicar la interlocutòria.

El procés

Un cop notificada la resolució judicial sobre la prohibició als mitjans contra els quals es dirigirà la demanda, aquests tindran 20 dies per presentar les al·legacions que creguin oportunes, mentre que Urdangarín disposarà del mateix termini per interposar la demanda.

En cas que els mitjans afectats discrepin de la prohibició de difusió de correus, la jutgessa convocarà una vista de mesures cautelars perquè les parts puguin argumentar els motius pels quals les sol·liciten o s’hi oposen.

Posteriorment, el mateix Jutjat s’encarregaria de seguir endavant amb la demanda que presenti Urdangarín contra Torres i els mitjans que, segons ell, puguin haver vulnerat el seu dret a la intimitat, als quals previsiblement sol·licitarà la corresponent indemnització per danys i perjudicis.