Els treballadors d’El Periódico i l’Sport van iniciar dissabte una vaga de signatures com a mesura de protesta contra les noves retallades plantejades per la direcció de Zeta. A més, les plantilles d’ambdues capçaleres, i les de les revistes i Zeta Gestión de Medios, han acordat complir estrictament amb l’horari laboral i les tasques assignades.

Aquestes mesures de pressió continuaran fins divendres, quan es celebrarà una nova assemblea on es decidirà si es mantenen les accions i/o se’n realitzen de noves.

El passat divendres, l’empresa va informar els representants dels treballadors que obria el procediment per aplicar l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, emplaçant-los negociar durant 15 dies per canviar les condicions laborals.

La plantilla, però, només està disposada a acceptar més retallades si aquestes també són assumides per l’empresa i la direcció. A més, demana que Zeta Audiovisual saldi el deute que té amb el grup, que puja a uns 8 milions d’euros, segons els comitès.

Els treballadors expliquen que l’empresa justifica la nova reducció de la massa salarial per la necessitat d’obtenir un major benefici operatiu per tal de satisfer els pagaments pendents del crèdit sindicat i les sancions fiscals pendents de pagament detectades per Hisenda a principis dels 90. En aquest sentit, han advertit als bancs implicats que podrien donar de baixa els seus números de compte de forma massiva.