Aquest dimarts, els treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) van realitzar una vaga parcial per protestar contra l’ERO que prepara l’ens. Segons el comitè d’empresa, l’aturada va tenir un ampli seguiment, tot i que des de la direcció es va minimitzar.

Paral·lelament, una representació de la plantilla es va desplaçar a Madrid, on l’exdirector general de RTVV, Pedro García, havia de declarar a l’Audiència Nacional com a imputat pel cas Gürtel. “Pedro, trilero, devuelve los dineros”, li van cantar quan sortia de l’Audiència. Després el van seguir a peu amb crits de “lladre” fins que va marxar en cotxe.

García estava citat a declarar per la contractació per part de Canal 9 de la cobertura de la visita del Papa Benet XVI a València el 2006, mitjançant la qual presumptament s’haurien desviat fons cap a la trama Gürtel.

Segons informa Levante-EMV, la trama Gürtel hauria ofert treballs per la cobertura de la visita papal abans que la radiotelevisió pública adjudiqués el contracte.

En un comunicat, el comitè d’empresa demana al Govern d’Alberto Fabra que aturi l’ERO i recuperi els diners “saquejats” per la direcció de l’ens. A més, denuncia que l’Executiu valencià que no ha pres mesures “contra els directius culpables” de la situació econòmica de RTVV, i que ara “vol fer-ho pagar” als treballadors amb l’ERO.