El grup Vértice 360º ha sol·licitat el concurs de creditors voluntari després que no hagi pogut “corregir la situació d’insolvència” en les negociacions que ha mantingut un cop passats quatre mesos des de que va demanar el preconcurs de creditors. Arran de la comunicació, aquest dimarts la Comissió Nacional del Mercat de Valors va procedir a suspendre la seva cotització borsària.

La situació del grup va començar a empitjorar considerablement des de que a l’estiu es va vendre la filial Vértice Servicios Audiovisuales, el seu principal actiu, a l’empresa de capital risc HIG Europe. El detonant va ser la pèrdua dels tres lots d’externalització de Canal 9 ja adjudicats arran del tancament de RTVV. En paral·lel, va canviar dos cops de president en quatre mesos.

Vértice 360º va tancar el passat exercici amb unes pèrdues de 67,8 milions d’euros, un 66,6% més que els 40,7 milions negatius del 2012.

L’AEAT, principal creditor

Segons reconeixia al març davant la CNMV, tres creditors aplegaven el 63% del deute, però el principal era l’Agència Tributària. A més, el grup explicava que calendari de pagaments que l’AEAT va concedir fa un any era “d’impossible compliment”, i que si no es modificava comprometia la viabilitat futura de Vértice, més enllà de l’èxit del pla de negoci i la reestructuració del deute que es pogués aprovar.