El consell d’administració de Vértice 360º ha decidit presentar la sol·licitud de preconcurs de creditors. La mesura s’ha adoptat després d’estudiar la situació financera del grup i mentre es negocia amb els creditors per presentar una proposta de conveni o arribar a un acord de finançament, segons comunicava dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Amb aquest moviment, Vértice té quatre mesos per intentar negociar una sortida a la complicada situació que travessa i evitar que els creditors instin el concurs. Durant els nou primers mesos de l’any, el grup ha registrat unes pèrdues de 60,988 milions d’euros, 5,6 vegades més que els 10,922 de l’any passat durant el mateix període. El deute financer, però, ha baixat de 30,2 milions a 12,4.

Sense Canal 9

A la situació que travessa Vértice 360º no hi ha ajudat el tancament de RTVV. A l’octubre, la UTE liderada pel grup es va adjudicar els tres paquets de l’externalització de la programació de Canal 9, però l’alegria li va durar pocs dies.

Vist el panorama, a principis de desembre, va realitzar una reducció de capital, passant de 80.566.769,92 euros a 23.627.454,06.

A principis de setembre, el consell d’administració del grup es va renovar, passant a presidir-lo José Herrero de Egaña, nebot del marit de Maria Dolores de Cospedal, secretària general del PP. Fa un any, Josep Piqué va ser nomenat president de la filial Vértice Servicios Audiovisuales.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram