Els treballadros dels serveis informatius d’IB3 de ràdio i televisió, pertanyents a l’empresa Central Broadcaster Media (CBM), del grup Secuoya, ha aprovat tirar endavant una vaga indefinida a partir del dia 20 per protestar contra l’ERO presentat per la direcció, el qual preveu acomiadar 34 persones d’una plantilla de 174, els noms dels quals es preveu conèixer la vigília de Nadal.

L’acció de protesta ha rebut 76 vots a favor (61,3%), 45 en contra (36,3%) i 3 en blanc (2,4%). El passat divendres, els treballadors de CBM van fer un primer dia de vaga que va tenir un seguiment del 95%, segons el comitè d’empresa.

Malgrat el Govern de les Illes Balears ha mantingut el pressupost d’IB3 en 30 milions per al 2013, l’ens ha decidit rebaixar l’import dels contractes que manté amb diferents empreses externes, cosa que aquestes fan recaure en les plantilles. En concret, Videoreport ha presentat un ERO per a 18 treballadors d’una plantilla de 48, i els seus treballadors també secunden la vaga indefinida. L’empresa és l’encarregada de l’explotació tècnica d’estudis, del departament de decorats i del d’estilisme a IB3 Mallorca, així com l’operació tècnica de les delegacions de Menorca i Eivissa.

A més, Telefónica Servicios Audiovisuales, encarregada de l’àrea tècnica d’emissions de la televisió pública, acaba contracte a finals d’any, i s’espera que l’adjudicatària que surti del concurs d’explotació convocat també redueixi efectius, doncs el pressupost és inferior a l’actual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram