El setmanari Gente de la Safor va publicar en el número del 15 de febrer una foto de l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, realitzant el discurs de l’acte de Crida i Pregó de Falles des del balcó de l’Ajuntament, mentre la responsable de protocol, agenollada, li feia d’apuntadora.

La imatge no ha agradat gens al consistori, que ha deixat de subministrar informació al mitjà local des del mateix dia de la seva publicació tant en paper com al web.

Fotografia “humiliant”

Després que Gente de la Safor es dirigís al consistori davant de l’“estrany silenci informatiu”, el responsable de Comunicació, José Miguel Villar, va confirmar que la mesura s’havia adoptat per la publicació de la fotografia, la qual consideraven “humiliant” i “malintencionada” envers l’alcalde i l’apuntadora. A més, Villar hauria acusat el setmanari de “persecució” personal a Torró, segons explica el mitjà en el darrer número.

Gente de Safor assegura que, de persistir el Govern municipal amb aquesta actitud “sectària i discriminatòria”, adoptarà les mesures legals necessàries “en defensa dels drets fonamentals” que assisteixen al mitjà i als seus lectors.

Sense entrevistes ni declaracions

L’editor del setmanari, José Arnau, va dirigir una carta a l’alcalde on rebutja la “censura” a Gente de Safor i justifica la publicació de la fotografia pel seu “valor periodístic”. En la missiva, remarca que no és el primer cop que reben una mesura “tan arbitrària”, i recorda que des de que es va formar el nou govern municipal, el juny del 2011, l’alcalde s’ha negat reiteradament a concedir entrevistes o declaracions al mitjà.

Els dos partits de l’oposició de l’Ajuntament, PSPV i Compromís, han donat suport a Gente de Safor, que s’edita des de fa 28 anys, i han denunciat la “censura” per part de l’equip de govern de la ciutat.