L’alcalde de Barcelona ha decidit demandar El Mundo per haver publicat que té 12,9 milions d’euros en un compte ocult a Andorra. Xavier Trias ha negat rotundament la informació i ha assegurat que ni ell ni ningú de la seva família té ni ha tingut mai diners amagats ni al Principat ni en cap país estranger. “És una vergonya, és absolutament indignant”, ha dit enfadat en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio.

En l’article, publicat en portada aquest dilluns, El Mundo cita suposades fonts financeres andorranes i assenyala que els diners primer estaven en un compte suís, però que es van traspassar a Andorra el febrer de 2013, tres mesos després que el mateix diari publiqués que la família Pujol tenia 137 milions a Suïssa.

L’alcalde barceloní s’ha mostrat “tip d’aquest periodisme que vol fer política i la fa d’una manera que expliquen mentides”. A El món a RAC1, Trias ha acusat El Mundo de fer un periodisme que “fa fàstic”, i ha explicat que diumenge ja havia advertit el director del diari a Catalunya, Álex Sàlmon, que la informació era mentida. “És la falsedat més grossa que he sentit en la meva vida”, ha afirmat Xavier Trias. “Mai, mai, a la vida m’he fotut un duro a la butxaca”, ha afegit. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram