El Diari de l’Educació es va gestar com un blog aixoplugat dins de Catalunya Plural, però aquest dimecres s’ha emancipat i ja camina amb autonomia, tot i que hi manté la vinculació. El nou mitjà es posa en marxa amb la voluntat d’informar sobre el sector en tots els seus àmbits i d’esdevenir un lloc de trobada de la comunitat educativa, una plataforma on els diferents actors puguin abocar les seves preocupacions i iniciatives.

Aquest és el segon projecte de la Fundació Periodisme Plural després d’endegar catalunyaplural.cat en associació amb eldiario.es. El Diari de l’Educació estarà coordinat per Joao França i Pau Rodríguez, i comptarà amb la col·laboració de tots els periodistes que integren l’equip de Periodisme Plural. Com ens va explicar al maig un dels socis de la Fundació, Josep Carles Rius, l’objectiu és continuar impulsant mitjans especialitzats, com ara els diaris de la sanitat, el treball o la solidaritat.

Biblioteca virtual

El nou mitjà abastarà el món de l’educació de manera integral, tant amb informació d’actualitat com amb reportatges en profunditat periòdics sobre els grans temes de debat. A més, es complementarà amb l’anàlisi de diferents col·laboradors experts en diferents camps, així com amb l’allotjament de diversos blogs. A banda, El Diari de l’Educació està preparant una biblioteca virtual amb materials sobre el sector amb llicència per a la lliure descàrrega.

Per finançar el projecte, a part del patrocini publicitari, el mitjà demana la complicitat dels lectors i ha posat en marxa subscripcions de cinc euros mensuals a canvi de regals i diversos avantatges.

Consell assessor

El Diari de l’Educació s’ha dotat d’un col·lectiu de professionals, experts i acadèmics que orientaran i valoraran la seva tasca. Aquest consell assessor estarà format per Jaume Aguilar, president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica; Irene Balaguer, pedagoga i presidenta de l’Associació de Mestres Rosa Sensat; Rosa Cañadell, exportaveu del sindicat USTEC-STEs; Jaume Carbonell, exdirector de Cuadernos de Pedagogía i assessor de diversos projectes editorials; David Carmona, exportaveu del sindicat SEPC; Jordi Collet i Antoni Tort, membres del Grup de Recerca en Educació de la UVic; Raimon Goberna, responsable de l’escola El Sol; Jordi Jubany, antropòleg i assessor de TIC; Jordi Mir, professor associat al departament d’Humanitat de la UPF i director del Centre d’Estudis dels Moviments Socials; Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill; Vera Sacristán, professora de matemàtica aplicada a la UPC i impulsora de l’Observatori del Sistema Universitari; Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política i director del programa de doctorat de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB, i Àlex Castillo, president de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram