Mentre la crisi fa que algunes ràdios municipals s’apaguin o passin a emetre únicament per internet, l’Ajuntament de la població de la Selva ha decidit posar en marxa una nova emissora. El passat 21 de març va començar a emetre en proves la Ràdio Municipal de Vidreres tant al web com al 95.4 de la FM, de moment amb un abast d’un quilòmetre de radi, el qual s’espera ampliar un cop es tingui la llicència, en tràmits de sol·licitud.

D’inici, la nova ràdio municipal utilitza un sistema automàtic que ofereix música i connecta amb Catalunya Informació per oferir les notícies, però en un “futur immediat” també emetrà els avisos que fins ara difonia pel circuit de megafonia, el qual no arribava a tots els barris. A banda, s’està en procés d’ampliar l’ample de banda de les connexions de l’Ajuntament per aconseguir, entre altres coses, una millor qualitat de l’emissió online. Aquest procés podria estar enllestit en un mes i mig.

Per a una segona fase, l’equip de govern de Vidreres projecta disposar d’un petit estudi on la població pugui participar i elaborar programes radiofònics en directe o enregistrats per tal “d’enriquir” la graella.