Laura Vilagrà, durant la seva intervenció en el ple del Parlament (foto: Guillem Guardiola / ACN).

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha negat que s’hagi finançat la compra de programes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals amb fons destinats a la Covid-19. “S’ha explicat tendenciosament que s’han utilitzat fons Covid per finançar TV3. És fals”, ha afirmat Vilagrà, que ha puntualitzat que només es van utilitzar fons destinats a la pandèmia per “protegir els nostres professionals”.

En el marc d’una interpel·lació al ple del Parlament, la consellera ha argumentat que els 1,5 milions d’euros extra destinats a revertir la davallada d’ingressos de la CCMA van sortir del fons de contingència i, per tant, del fons “de lliure disposició” que té el Govern, de la mateixa manera que s’ha ajudat altres empreses i ens per afrontar l’impacte de la pandèmia.

Laura Vilagrà ha respost així a les acusacions de la diputada de Ciutadans Anna Grau, qui ha dit que hi ha un “forat negre de recursos malbaratats” i ha comparat TV3 amb “la cova d’Ali Babà”.

Grau també ha apuntat que no s’ha de tancar TV3 com demana Vox, sinó que “cal fer neteja”. En aquest sentit, s’ha dirigit als grups de l’oposició, especialment al PSC, per demanar-los un cop de mà per “convertir aquesta estructura d’estat en una estructura potent, que dinamitzi el sector audiovisual i que entretingui tothom”.

La diputada de Cs ha acusat els mitjans de la CCMA han renunciat a ser la televisió i la ràdio de tothom per centrar-se en una audiència “narcotitzada”. Segons Grau, TV3 i Catalunya Ràdio “han fet neteja ètnica de l’audiència”.