Tres anys després, les retallades tornen a Vocento. El grup vol reduir la massa salarial en un milió d’euros, per a la qual cosa ha posat en marxa diverses mesures. D’entrada, ha endegat un pla de baixes incentivades al diari ABC per als majors de 59 anys que implicarà la sortida de 14 treballadors. Si no s’arriba a aquesta xifra, l’empresa aleshores optarà directament pels acomiadaments.

Les baixes afectaran tant a la redacció de Madrid com a les diferents delegacions. De fet, la del País Valencià ja ha estat tancada, i l’ABC cobrirà el territori amb tres corresponsals a Alacant, Castelló i València, segons ha denunciat la Unió de Periodistes Valencians. El comitè d’empresa s’ha mostrat en total desacord amb les sortides, i ha decidit iniciar una vaga de signatures.

Paral·lelament, Vocento ha decidit acomiadar 15 treballadors a Comeresa Prensa, l’empresa corporativa que realitza els serveis d’administració d’ABC, segons informa PRNoticias. A banda, pretén executar prejubilacions en capçaleres regionals com El Correo, El Norte de Castilla o El Diario Montañés, i ha proposat una retallada salarial a la rotativa de RotoMadrid. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram