La Fundació Disenso –el think tank creat per Vox i presidit per Santiago Abascal– ha rellançat el digital La Gaceta, ara rebatejada com La Gaceta de la Iberosfera. L’objectiu del mitjà és convertir-se en “una referència periodística en tots els països de parla hispana i portuguesa”.

Llançada el 12 d’octubre, La Gaceta de la Iberosfera avisa que en aquesta nova etapa “donarà la batalla cultural a l’agenda ideològica d’esquerres impulsada per organitzacions com el Fòrum de Sao Paulo i el Grup de Puebla”.

El tarannà ultradretà de la capçalera està garantit amb una redacció liderada pel periodista José Antonio Fúster, i un consell editorial presidit per Hermann Tertsch. Entre els columnistes hi ha Alfonso Ussía, Amando de Miguel o Fernando Sánchez Dragó.

El mitjà va néixer el 1989 com a La Gaceta de los Negocios, diari creat pel grup Negocios de Ediciones y Publicaciones. El 2009 va ser adquirit per Intereconomía, que a finals de 2013 va haver de tancar l’edició impresa. En aquesta segona etapa de La Gaceta, Fúster en va ser el director entre 2013 i 2014.