El digital AraPonent.cat i la televisió per internet Waita TV han denunciat davant la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes el veto al qual asseguren són sotmesos per la Diputació des de fa més d’un any. En una carta enviada a principis d’agost, els dos mitjans demanen al Col·legi que actuï d’intermediari davant d’una situació que “vulnera els drets a la informació i la llibertat d’expressió”.

La demarcació lleidatana de la institució es reunirà aquest mes per debatre la qüestió i definir el seu posicionament. AraPonent i Waita TV han optat per dirigir-se al Col·legi i al seu president, Josep Lluís Cadena, abans d’iniciar accions legals.

Vetats i bloquejats

Els dos mitjans de Catmèdia expliquen que, fa aproximadament un any, la Diputació de Lleida va bloquejar els portals d’AraPonent.cat i Waita.tv per tal que els treballadors de l’administració supramunicipal no hi poguessin accedir.

A més, afirmen que la cap de comunicació, Maricel Pujol, va eliminar les seves adreces dels mailings que la Diputació envia tots els mitjans lleidatans. AraPonent i Waita TV afegeixen que la resta de periodistes de l’administració supramunicipal, tal com els haurien confirmat via telefònica, tenen “ordres expresses” per part de Pujol de no atendre les trucades d’ambdós mitjans.

A Waita TV i AraPonent.cat creuen que una administració pública no es pot negar a facilitar les notes de premsa a un mitjà de comunicació ni atendre les demandes del mateix. A més, afegeixen que “el vet i la censura” amb el bloqueig dels respectius llocs web incorre en un “fet il·legal” que atempta contra al dret a informar per part d’ambdós mitjans.