El fotoperiodista Pau Barrena ha guanyat el tercer premi del World Press Photo en la categoria de retrats. El barceloní ha estat premiat per una imatge captada el passat agost a Tinghir, al Marroc, on mostra una núvia berber amb el vestit tradicional i un mocador tapant-li la cara, ja que per tradició ningú li pot veure la cara abans del casament.

Barrena, de 27 anys, va iniciar-se professionalment en el fotoperiodisme durant les càrregues dels Mossos als indignats de la plaça Catalunya el 27 de maig de 2011, instantànies que va publicar la Directa. Des d’aleshores, a banda del setmanari català, Barrena ha publicat com a freelance a Le Monde, Der Spiegel o The Guardian.

Enguany, el World Press Photo of the Year ha estat per a l’estatunidenc John Stanmeier, per Signal, una imatge presa a la nit a prop de Djibuti (punt de parada en el trànsit cap a Europa o Orient Mitjà), on un grup d’immigrants africans aixequen els telèfons mòbils a la vora del mar per captar la xarxa telefònica de baix cost de la veïna Somàlia.

Enguany, en les nou categories s’han distingit 53 fotògrafs de 25 països. En aquesta edició l’organització va rebre més de 98.000 imatges de 5.754 professionals.