Els entrebancs de la revista gratuïta de la Selva i l’Alt Maresme a l’hora de denunciar el sistema sanitari català continuen. Després de les querelles i els ‘vetos’ en la seva distribució, ara ha estat YouTube el que ha retirat un vídeo penjat per Cafè amb Llet el passat maig on es denunciava “l’opacitat” amb la que es gestionen hospitals com els de Blanes i Calella.

Segons explica la publicació, el vídeo va rebre una denúncia per “difamació”, motiu pel qual YouTube va procedir a la seva retirada a l’Estat espanyol, la qual cosa ha estat qualificat d’“intolerable” pel seu director, Albano Dante.

“Perillosa deriva autoritària”

“Sabíem que denunciar l’opacitat, la corrupció i la complicitat político-empresarial en l’àmbit de la sanitat catalana seria un procés complex, que generaria tensions i malestar. El que no ens podíem imaginar era l’onada de censura i atacs que estem patint”, escrivia Dante el passat dimarts.

Segons el director de la publicació gironina, aquesta “censura” no només afecta Cafè amb Llet, sinó que és “la prova d’una perillosa deriva autoritària portada a terme per polítics, empresaris i gestors hospitalaris”.