Des d’aquest dijous, ja es pot navegar en llengua catalana pel portal de vídeos més gran d’internet. D’aquesta manera, el català s’incorpora a la llista de 40 llengües que hi ha disponibles a YouTube, i és la que s’obre per defecte en tots aquells ordinadors que el tinguin configurat com a idioma de navegació.

Feia temps que es reivindicava que YouTube tingués versió catalana. Des de la xarxa social flog.cat, el passat octubre es van enviar més de 2.000 signatures amb aquesta petició aconseguides mitjançant la campanya YouTube en català a la central de Google a Califòrnia i a la sucursal estatal.

Des de flog.cat indiquen que continuaran treballant per la normalització de la llengua catalana a internet. En aquest sentit, des de fa dues setmanes està activa la campanya Spotify en català.

Amb aquesta acció, Google continua ampliant la seva oferta de serveis en llengua catalana. Fins ara ja era possible utilitzar el cercador en català, però també altres serveis complementaris, com el calendari, el correu electrònic, el traductor, Google Earth o Google Docs.

Tot i que queden altres aplicacions més específiques que no disposen de versió en català, es preveu que es vagin incorporant progressivament.