El grup Zeta vol reduir de nou la massa salarial a El Periódico, l’Sport, les revistes i Zeta Gestión de Medios. En aquesta ocasió, la retallada en alguns casos arribaria a un 25% de les retribucions. Amb la mesura, es pretén fer front als números negatius amb què previsiblement tancarà l’any el grup (malgrat algunes de les empreses donin beneficis), així com a la reducció del deute, que és d’uns 150 milions d’euros.

Segons la direcció, el 2014, els números podrien ser pitjors, motiu pel qual es vol aplicar la nova rebaixa salarial a partir del proper 1 de gener. Abans, però, s’obrirà un període de negociacions amb els comitès d’empresa i delegats de les diferents plantilles.

Més concretament, la direcció ha proposat una reducció del 10% de jornada i sou, reduir a la meitat els plusos de nocturnitat i dels diumenges, a més de suprimir la paga de beneficis. També vol adequar les condicions dels treballadors que anteriorment tenien una categoria superior de la qual en conserven els beneficis.

En el cas de l’Sport, a més, es vol acomiadar nou treballadors. Cal recordar que, el passat febrer, la plantilla del diari esportiu va acordar un ERO temporal per evitar l’acomiadament també de nou persones, i que suposava una reducció salarial del 10%, el qual se sumava a una retallada del 5,5% de mitjana prevista en el conveni col·lectiu per aquest any i el proper.

A El Periòdico, el març del 2012, la plantilla va aprovar una rebaixa del 8% del salari fins al desembre del proper any per garantir la viabilitat de l’empresa i evitar acomiadaments. Abans que acabi la seva vigència, però, Zeta vol implementar una reducció més dràstica.