La direcció de Grupo Zeta ha comunicat al comitè d’empresa d’El Periódico la seva intenció d’executar un expedient de regulació d’ocupació per reduir la massa salarial un 45%. L’objectiu és reestructurar la plantilla de totes les empreses del conveni intercentres de la capçalera, formada per gairebé 400 treballadors, entre la redacció i els departaments d’administració, sistemes, publicitat i logística.

L’empresa ha indicat que la decisió s’ha pres per causes organitzatives, i ha proposat estudiar mesures alternatives als acomiadaments forçosos, com ara baixes voluntàries, segons explica el comitè.

El grup ha donat per iniciat el període de negociació de dos mesos, el qual inclou un mes previ a la presentació d’un ERO i el mes propi del període de consultes obligatori.

El comitè d’empresa rebutja la mesura, ja que considera que “dinamita el clima laboral i els acords signats el passat juliol amb noves rebaixes salarials fins al 2020”, a més de fer “impossible” la publicació del diari “tal com el coneixíem fins ara”.