linialescorts
barcelona Facebook Líniaxarxa icono twitter icono rss
Comunicació21
Cultura21
linia 20 edicions de proximitat

OPINIÓ

Marc Faustino i Vidal, conseller de districte de la CUP Capgirem Barcelona a les Corts | Actualitzat el 16 Maig 2018 a les 10:20

La necessitat de reforma urbanística de les instal·lacions del Futbol Club Barcelona és una evidència històrica al barri de les Corts. L’efecte barrera d’aquestes instal·lacions (estadi, miniestadi i palau) divideixen tant en un eix d’est a oest (l’accés del barri de Sant Ramón respecte a la resta del Districte les Corts) com un eix de sud a nord (l’accés del barri de la Maternitat cap a l’Avinguda Diagonal).

Però aquesta necessitat, tenint en compte els problemes que ocasiona la recepció continuada dels abonats i visitants de les instal·lacions (sobretot del Camp Nou), requereix una modificació del Pla General Metropolità que asseguri uns beneficis evidents per al veïnat dels dos barris (Sant Ramon i la Maternitat).

Des de la CUP vam presentar les nostres al·legacions a l’aprovació inicial en el termini d’exposició pública previst de les quals no hem tingut resposta escrita. L’equip de govern sí que ens ha donat a conèixer quines incorporacions ha fet al projecte sense que sapiguem de qui són aquestes al·legacions incorporades a l’aprovació provisional.

El projecte que s’ha portat a votació no té per nosaltres cap millora a l’aprovació inicial i per tant no variarem la nostra oposició a la modificació proposada dels terrenys del Futbol Club Barcelona. La proposta no ens continua agradant respecte als diversos aspectes de les nostres al·legacions:

- No estem d’acord amb la proposta de qualificació de 7 asterisc d’ús públic i de propietat privada del nou espai urbà generat davant del Camp Nou. L’equip de govern ens informa dels canvis al Registre de la Propietat i la creació d’un dret real sobre el terreny. La nostra posició és que hauria de ser una cessió del club a la ciutat. Hauríem de recuperar espai urbà 100% públic.

- L’accés al Camp Nou no està adaptat a les necessitats d’uns barris on el transport públic es col·lapsa en els dies de partit i les riuades de gent amb transport privat són excessives. El Pla de Mobilitat ens genera dubtes per la quantitat de persones que visiten el Barça.

Les modificacions dels vials de les Avingudes Joan XXIII i Gregorio Marañón i dels carrers Arístides Mallol i d’Elisabeth Eidenbenz s’estrenyen i en comptes de ser autèntics passejos per a vianants poden convertir-se en un col·lapse circulatori.

- No estem d’acord amb la requalificació a sòl comercial de sòl esportiu. La instal·lació d’un edifici d’oficines i d’un hotel no formen part de la nostra concepció de dinamització econòmica de l’espai públic del barri.

És una il·legalitat d’acord amb la valoració feta per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de les Corts i de Barcelona, ja que no es donen les condicions per a la requalificació. L’equip de govern hauria de prendre nota del que diu el moviment veïnal, tant del barri com de la ciutat, que està presentant una “esmena a la totalitat” al projecte, ja que denuncia que amb la proposta actual no hi ha “cap guany” per a Barcelona.

- No estem d’acord amb la dependència de certs projectes al barri en funció del pagament per part del Barça de les plusvàlues de les activitats comercials i complementàries. La reforma del Carrer Danubi o la possibilitat d’un Complex Esportiu Municipal a Arístides Mallol no poden dependre d’unes plusvàlues extraordinàries. Si no hi fossin, hauríem de fer aquests projectes igualment.

- La memòria històrica de les masies de les Corts es perd novament. La Masia de Can Planes, amb la qual el Barça ha fet el que ha volgut, destruint-la com a exemple arquitectònic i artístic d’una època, no es recupera pel barri. L’equip de govern ens diu que es limita a funcions socials del club quan el que creiem és que el club hauria de cedir-la a barri per a ús dels veïns i veïnes.

La modificació proposada representa que el Futbol Club Barcelona vol continuar present com a mínim durant 50 anys a la ciutat i al Districte. I aquesta relació de veïnatge, des de la CUP, creiem que podria ser millorada i molt més activa per part del club, ja que els problemes d’accés a l’estadi, de fins a 100.000 persones, representen pel barri greus conseqüències en la seva vida diària i el club pot oferir millors condicions urbanístiques, econòmiques i socials de les que s’han votat provisionalment.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterImprimirShere with friends

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar

+ NOTÍCIES

La sentència de La Rotonda anima Salvem els Jardins del Bisbat

La plataforma veïnal Salvem els Jardins del Bisbat, que s’oposa al projecte de l’Arquebisbat [...]

Els instituts Joan Boscà i Ausiàs March s’uniran el curs que ve

Fusió a la vista de cara el curs que ve en el mapa educatiu cortsenc. Recentment les [...]

La Micro First Lego League torna a les Corts

El centre cívic ‘Pere Quart’ va acollir divendres una primera trobada de la Micro First Lego [...]

Recta final de les obres de millora del parc de les Corts

Les obres de millora del parc de les Corts ja estan arribant a la seva recta final. Es van [...]

Les Corts té la primera agència funerària de tot l’Estat

La primera agència d’esdeveniments funeraris de tot l’Estat ha estat fundada des de les [...]

Maragall: “Vull retornar l’Ajuntament a la ciutat; s’ha perdut la complicitat”

Ernest Maragall ens rep en un forat d’una agenda que ja dona símptomes de campanya electoral. [...]

Demanen explicacions pel cas del pis tapiat amb tres menors a dins

La FAVB i l’Associació de Veïns i Veïnes de Ciutat Meridiana van exigir el passat dilluns 7 [...]

Oposició al Pla d’Estratègia de Màrqueting Turístic de la ciutat

L’objectiu no ha de ser repensar el model turístic de la ciutat, sinó limitar l’impacte que [...]

Admesa a tràmit la demanda de la FAVB contra l’Espai Barça

La demanda que la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va presentar fa unes [...]

Tom Walker ofereix el seu pop-rock amb aires de folk a la sala Bikini

El jove cantant escocès, i també escriptor, Tom Walker va passar ahir a la nit per la sala [...]

AMPAS Unides de Les Corts i l’AV de Pedralbes, Medalles d’Honor

El Saló de Cent de l’Ajuntament va acollir el 28 de novembre l’entrega de les Medalles [...]

Premi per als arquitectes de la biblioteca Montserrat Abelló

La 26a edició dels Premis Bonaplata, que es va celebrar el passat 4 de desembre, va servir [...]