El filòsof Zygmunt Bauman, mort l’any passat, parlava d’una societat líquida en un món inestable i mancat de valors duradors. Modestament, crec que el present i el futur de Línia Nord passen per seguir aportant una mica de sòlid –mai millor dit– en aquest entorn vacil·lant. No cal pretendre salvar el món ni ser els garants de la democràcia. Amb fer bon periodisme de proximitat –que avui ja és dir molt– n’hi ha prou.

Que Línia Nord arribi a les 250 edicions ja és motiu de celebració. Però que hi arribi com ho fa, sent la publicació de referència periodística al Barcelonès Nord, l’únic setmanari d’una comarca que se sent com a tal, encara ho és més. Sobretot perquè és una celebració compartida entre els que l’hem fet, el fem i el seguirem fent possible: nosaltres i vosaltres, els lectors i els anunciants.

Línia Nord s’ha convertit, amb esforç i perseverança, en la veu del Barcelonès Nord. Passen els anys, canvien els polítics, els líders veïnals, les entitats, els professionals del món de l’esport… Canvia la comarca, però també ho fa el país. I en un context ­més convuls que mai, tant en termes polítics com econòmics­, Línia Nord segueix al peu del canó, informant amb rigor de tot el que ens interessa al Barcelonès Nord. Del que ens toca de prop.

Els que tenim el privilegi d’escriure cada dia en aquestes pàgines comprovem de primera mà la credibilitat i la força que té un setmanari com aquest en una època de postveritats i fake news que es propaguen fàcilment en el món digital. Els lectors continueu confiant en el que llegiu a les pàgines impreses d’un diari. Us transmeten més confiança que un link que us arriba a través d’un tuit. I això és el gran tresor que tenim i que hem de saber conservar.

Arnau Nadeu, director editorial de la xarxa de periòdics Línia.