L’Institut Valencià de Cultura ha seleccionat 24 projectes audiovisuals per participar en la segona edició del ProMercat – València Film Market, la trobada professional que se celebrarà del 29 de juny a l’1 de juliol en paral·lel al 37è festival Cinema Jove. L’objectiu de ProMercat és la consolidació, la dinamització i la internacionalització del sector audiovisual valencià pel que fa a la coproducció.

“Després d’una primera edició amb una molt bona acollida per part del sector audiovisual tant del territori valencià com de la resta de l’Estat espanyol, ProMercat es consolida com el mercat professional de l’audiovisual valencià i en valencià”, ha destacat el director general de l’IVC, Abel Guarinos.

La selecció de projectes audiovisuals s’ha fet a través d’una convocatòria pública a la qual es van presentar 52 projectes. El comitè de selecció ha tingut en compte la qualitat narrativa, el disseny de producció i la sostenibilitat financera de les propostes presentades.

Els projectes seleccionats s’estructuren en dues categories. Promercat Valencià està dedicada als projectes que busquen la coproducció en valencià, en la qual participen productores i professionals de l’àmbit lingüístic, així com les respectives televisions públiques (À Punt, TV3 i IB3). Aquesta categoria es dirigeix a projectes de ficció, tant llargmetratges com sèries, minisèries i telefilms, així com d’animació, en versió original en valencià.

Enguany s’han seleccionat 12 projectes. Deu són llargmetratges de ficció: Amics per sempre d’Aguacate y Calabaza (Barcelona), Animals irrecuperables de Pegatum Transmèdia (València), Cap de furó de Suica Films (València), Fantasmata de Cinètica Produccions (Mallorca), Mario de Corte y Confección (Barcelona), Nena de TV ON (València), Quan aterraràs? de Vivir para Ver Films (Barcelona), Quan vinga la calma de The Fly Hunter (València), Rock Bottom de Jaibo Films (Alacant) i Vega. La història d’un viatge d’Asismaval (València). També s’ha seleccionat la minisèrie Belarmina. La història de les roges Molinar de CEF Mallorca (Mallorca) i la sèrie Els Brugarol de Focus Audiovisual (Barcelona).

L’altra categoria és el ProMercat Estatal , que com el seu nom deixa entreveure és per als projectes audiovisuals que busquen la coproducció en l’àmbit de l’Estat, i es dirigeix a llargmetratges de ficció per a cinema o televisió.

També s’han seleccionat 12 projectes, dels quals sis de valencians: Amateurs de TV ON, Desconectada de Beniwood, Kokoro de Silence Comunicación, Pequeños calvarios d’Hermanos Polo, Eterno otoño de Not Alone i Solo fútbol de Pegatum Transmedia. La resta, són: Alegre y Olé de Batiak Films (Madrid), Antonia d’AV Media (Málaga), Campamento Garra de Oso de Set Màgic (Barcelona), Eco de Mordisco Films (Santander), Los años fríos de Zampanò i Tarea Fina (Madrid) i Solos en la noche de Summer Films (Sevilla).

En aquesta segona edició, el ProMercat presta especial atenció als projectes d’animació valenciana que busquen acords de coproducció, distribució i vendes nacionals o internacionals. Per a fer-ho, s’han organitzat reunions amb empreses productores, distribuïdores i exhibidores en les quals participen quatre sèries valencianes d’animació: Colorics d’Hampa Studio, Temps i fets de Somnis, Trazo crítico de TV ON i The Inner Life de Pangur Animation.

Les tres jornades del ProMercat se celebraran a l’Institut Valencià d’Art Modern amb una mateixa agenda de treball: presentació institucional; una taula rodona centrada en el tema de cadascuna de les convocatòries; un pitch dels projectes seleccionats, i reunions professionals de les productores amb altres productores i plataformes, televisions i distribuïdors.

El ProMercat es va impulsar l’any passat com un mercat audiovisual professional especialitzat en la coproducció i dirigit al sector valencià. L’objectiu és generar un mercat en què puguin coincidir productores que busquen o ofereixen projectes de coproducció. També es vol fomentar que els productors valencians puguin coproduir continguts d’altres territoris, i per això la meitat dels projectes seleccionats en cada categoria són d’altres comunitats autònomes.