À Punt Mèdia ha seleccionat cinc propostes de llarmetratge de la crida realitzada al març per a l’adquisició de drets i participació en produccions de ficció i animació. Les escollides són: L’àvia i el foraster (Aire Cinema i Alhena Production), Tu no eres jo (Projecta Films Media i Amor y Lujo), Un bany propi (Mecomlys), Valenciana (Pegatum Transmedia, Life Pictures i Dacsa) i La invasión de los bárbaros (Stanbrook i Arden Producciones).

Cadascuna de les cinc pel·lícules seleccionades rebrà 200.000 euros per a la producció, aportats per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Aquest milió en ajuts correspon a una línia de suport al sector audiovisual posada en marxa a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

A més, s’han escollit dos projectes “suplents” per si algun dels cinc lfilms preseleccionats no arriba a prosperar. Són Les vacances de Mara (Tarannà Films i Alhena Productions) i Paradís (Valen Arts Paraiso Aie).

Voluntat d’ampliar la partida

“El sector audiovisual és un sector estratègic”, remarca el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, per justificar les ajudes. “Havíem de crear una línia de suport i era necessari coordinar-se amb À Punt, que és el referent i el gran estímul i empresa pública que ha de fer de tractor del sector”, afegeix.

Enguany s’han seleccionat cinc llargmetratges, però la intenció és “fer un esforç i ampliar la partida en el pressupost del pròxim any per a incloure també el format de les minisèries, que està funcionant molt bé i que garanteix més treball i, per tant, més estabilitat en les empreses productores”, explica Climent.

“Per a À Punt, la nova línia de treball en col·laboració amb l’IVACE permet que les empreses de l’audiovisual valencià tiren avant ambiciosos projectes”, destaca el director de Continguts i Programació d’À Punt Mèdia, César Martí.

A més, subratlla que el milió aportat per la Conselleria “és una quantitat molt important per ajudar el sector valencià a llançar projectes, anar al mercat de coproducció, poder fer productes competitius i, el més important, que després es puguen estrenar a les sales valencianes”.