Acció Cultural del País Valencià ha tornat a demanar al Govern del Botànic que “faça realitat ‘el canvi’ que afirma representar” i permeti la recepció de TV3. Ha fet la nova petició en el desè aniversari del tancament de les emissions forçat per l’Executiu de Francisco Camps. L’entitat critica que la “censura” imposada pel PP sigui “mantinguda” en la meitat de la segona legislatura de PSPV, Compromís i Podem sense cap justificació tècnica, legal o democràtica.

“ACPV reclama als tres partits coresponsables en el manteniment d’aquesta censura que respecten la veu de l’òrgan de la sobirania del poble valencià i executen de forma efectiva la reciprocitat dels senyals de les televisions i ràdios públiques valenciana i catalana. Per respecte a la democràcia, a la justícia, a la legalitat i a la llengua”, assenyala en un comunicat.

Sobre les raons tècniques, Acció Cultural subratlla que en l’actual múltiplex de la Generalitat hi ha espai almenys per a TV3, i que en qualsevol cas hi ha l’opció del MUX estadístic, el qual “depèn exclusivament de la voluntat del Govern valencià”.

A més, recorda que el 2013 les Corts Valencianes –amb majoria absoluta del PP d’Alberto Fabra– van aprovar la reciprocitat televisiva entre els mitjans públics catalans i valencians. En aquest sentit, entén que el Govern del Botànic està “incomplint” una decisió de la cambra. “L’Executiu valencià menysprea i desatén la veu de la representació de la sobirania del poble valencià, que és, no ho oblidem, les Corts, no el poder executiu”, assenyala.

Pel que fa a les justificacions democràtiques, ACPV remarca que “tots els tribunals demostraren que el tancament s’havia forçat de manera il·legal. Per tant, allò lògic i democràtic hagués estat revertir la il·legalitat”, retreu.