El 7 Set, la capçalera gratuïta de la Plana i el Maestrat, tornarà a editar-se en paper a l’octubre després de l’aturada provocada per la pandèmia. “Després de celebrar el 20è aniversari de la publicació, el desembre passat, la Covid-19 ens està fent viure l’any més incert de tots. A finals d’octubre, tornem al paper”, assegura la directora d’El 7 Set, Cecília Roca, a Comunicació 21.

Durant els mesos de pandèmia, l’edició digital d’El 7 Set ha guanyat més adeptes que mai. Roca assenyala que “han estat setmanes en les quals tota la informació relacionada amb la Covid-19 ha generat molt d’interès. Tot i no aparèixer en paper, la versió digital ha servit per seguir informant als nostres lectors, sent la veu de tot allò que passa a la part central de la província de Castelló”.

La publicació, de periodicitat mensual, té la seu a Torreblanca. S’edita des 1999, suma més de 250 números i edita una mitjana de 5.000 exemplars per número. “Som un mitjà que trepitgem el carrer, som d’explicar la realitat dels pobles per als quals donem difusió. Ara que hem fet 20 anys, hem sabut que hi ha lectors que guarden els exemplars d’El 7 Set des del primer dia perquè hi veuen reflectides les seves pròpies històries personals”, diu la directora.

Conviure amb quatre llengües

Un dels distintius d’El 7 Set és que la publicació combina quatre llengües: valencià, castellà, anglès i alemany. “Som l’única publicació de la província de Castelló que apostem pel multilingüisme i ho fem per la demanda dels lectors. En la mateixa edició de paper, les notícies més rellevants apareixen, també, en anglès i alemany. A Alcossebre, per exemple, hi ha una bona comunitat d’alemanys que és molt activa”, explica Roca. La versió digital d’El 7 Set es pot llegir en tres llengües: valencià, castellà i anglès.

El 2020 havia de ser un any de seguiment dels actes del 20è aniversari. “Esperem poder reprendre aviat tota la programació prevista”, admet la directora. Un dels reptes que té El 7 Set en els propers mesos és posar en marxa l’edició web a través d’una aplicació mòbil.