L’empresari Fernando Roig, president del Vila-real Club de Futbol i del Grupo Pamesa, el passat dilluns va intimidar la periodista Gemma Guzmán de la unitat informativa de RTVE a Castelló. El comitè d’empresa de l’ens al País Valencià ha condemnat “l’agressió verbal”.

En una roda de premsa després d’una visita a les obres de l’estadi del Vila-real, Guzmán va preguntar a Roig per una informació publicada a El Español que assegurava que havia reduït un 50% la prima de productivitat a la plantilla d’algunes empreses de Pamesa. El directiu va qualificar la pregunta d’“inconcebible”, entre d’altres.

Un cop finalitzada la compareixença, però, Fernando Roig es va dirigir a la periodista mentre la resta de professionals recollia. “Es va encarar amb Gemma Guzmán, visiblement alterat, apropant la seva cara a la d’ella de forma completament inadequada”, explica el comitè d’empresa.

L’empresari “va qüestionar amb to amenaçant la periodista sobre qui l’havia obligat a fer la pregunta”, i va carregar “molt enutjat” contra TVE, mentre Gemma Guzmán replicava que tan sols és una treballadora que intenta fer la seva feina de la millor manera possible.

“El nivell de pressió va ser tal que Guzmán no va poder contenir les llàgrimes, un fet que no va frenar al president del Vila-real CF en la seva actitud intimidatòria, fins que un responsable de premsa se’l va endur agafant-lo pel braç”, explica el comitè.

Aquest treballador del club s’hauria disculpat amb Guzmán tot argumentant que Roig estava molt nerviós per la situació del sector de la ceràmica i la crisi energètica. Posteriorment, l’empresari va contactar amb la directora del centre territorial de RTVE, Arantxa Torres, per demanar perdó a la redactora a través de la direcció.

“Condemnem aquest tipus d’actituds que coarten el treball dels periodistes i informadors en el legítim exercici de la llibertat de premsa, i més encara en un servei públic com és Radiotelevisió Espanyola”, rebla el comitè d’empresa de RTVE al País Valencià.

La Unió de Periodistes Valencians també ha condemnat els fets i s’ha adherit al comitè de denúncia del comitè.