El projecte comunicatiu de l’editora La Veu del País Valencià ha superat el llindar de les 500 persones agermanades. “Gràcies a les vostres aportacions hem superat el primer dels objectius que ens havíem marcat per a recuperar Diari La Veu”, ha assenyalat el seu editor, Moisès Vizcaíno.

“Açò és només un primer pas. La pròxima fita és arribar a les 1.000 aportacions, cosa que possibilitarà recuperar Diari La Veu amb un pressupost de mínims i amb eldiari a mitja màquina; és a dir, amb la meitat de recursos i continguts diaris que teníem abans del tancament”, subratlla Vizcaíno. Les donacions, de 150 euros, es fan a través de la Fundació Cultural Jordi de Sant Jordi.

Una vegada superada la barrera del miler, l’editora aspira a poder arribar a una tercera fase amb 2.000 persones agermanades. “Això ens permetrà tenir un pressupost que ens garantisca ser un mitjà econòmicament viable i totalment independent”, assenyala Vizcaíno.

La voluntat és recuperar el digital Diari La Veu, que es va publicar des de principis de 2013 a finals de 2019 (els quatre primers anys com a La Veu del País Valencià), i va tancar per la manca del finançament necessari.

A principis de 2020 l’editora va posar en marxa la publicació de reflexió i activisme Nosaltres La Veu per “mantenir viva una xicoteta flama” mentre en paral·lel es treballava per recuperar el Diari La Veu.

El paper clau de l’Escola Valenciana

Escola Valenciana i diferents coordinadores que formen part de la Federació d’Associacions per la Llengua han acordat fer una aportació anual al projecte de La Veu del País Valencià que ha permès superar les 500 persones agermanades.

Per a Escola Valenciana, l’existència d’un mitjà en valencià com el Diari La Veu “és essencial per a la llengua i per al país”, perquè “compleix amb molt de rigor informatiu una funció de servei públic essencial en una societat democràtica”.

Escola Valenciana i La Veu han acordat que aquesta col·laboració no serà només econòmica, sinó que compartiran projectes plegats que promoguin els valors compartits entre la societat valenciana.