La Unió de Periodistes Valencians ha obert la convocatòria de beques per impartir classes en la vuitena edició del projecte Llegir premsa als IES, que té per objectiu fomentar entre l’alumnat l’esperit crític, l’interès i la reflexió sobre l’actualitat a través de la lectura de la premsa.

En total es concediran 15 beques cadascuna dotada amb 1.150 euros. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 8 d’octubre. Hi poden optar els professionals de la informació associats a la UPV en situació d’autor o autònoms amb ingressos inferiors al salari mínim.

Llegir premsa als IES es dirigeix a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. Durant les sessions, els periodistes han d’actuar com a dinamitzadors dels grups amb tres objectius: fomentar el coneixement dels mitjans de comunicació; promoure el respecte al pluralisme informatiu, i crear consciència sobre la necessitat d’estar informats/des.

El projecte es va dur a terme per primer cop al País Valencià el curs 2013-2014 impulsat per la Unió de Periodistes i l’Obra Social “la Caixa”.