La Unió de Periodistes Valencians ha obert la convocatòria de la cinquena edició de la de periodisme d’investigació Josep Torrent. Es tracta d’una beca sobre fets relacionats amb el País Valencià dotada amb 5.000 euros (2.000 en suport directe a la recerca i 3.000 en concepte de drets d’autor).

El termini per presentar propostes finalitza el 30 de setembre, i la persona becada es donarà a conèixer el 15 d’octubre. La investigació ha de ser inèdita i tenir una extensió mínima de 30.000 paraules. El treball finalitzat s’haurà de lliurar el juny de 2023.

Pot optar a la beca qualsevol persona llicenciada en Periodisme o Comunicació Audiovisual; professionals amb carnet de la UPV o la FAPE, i estudiants d’últim curs dels graus de Periodisme i Comunicació Audiovisual.

El jurat escollirà la proposta segons criteris d’interès periodístic, investigació, qualitat dels textos escrits i imatges mostrades, projecció social, originalitat i viabilitat.

En les dues primeres edicions es van convocar quatre beques i en les dues següents van ser dues, cadascuna dotada amb 3.000 euros.

El nom de la beca ret homenatge a Josep Torrent, periodista històric de la crònica política valenciana que va morir el maig de 2016 als 63 anys.