La Unió de Periodistes Valencians ha convocat aquest divendres a les 11 h diverses concentracions contra el desmantellament del sistema comunicatiu valencià. La mobilització tindrà lloc simultàniament a la plaça de la Mare de Déu de València, la plaça de Maria Agustina de Castelló, la plaça de la Muntanyeta d’Alacant, i la plaça de Baix d’Elx.

Amb el lema Sense periodistes no hi ha periodisme, la UPV insta a defensar el futur de la professió i denunciar la crisi que està patint el sistema comunicatiu valencià. “Una crisi que va començar ja fa temps i que s’ha agreujat amb els últims ERO, acomiadaments, tancaments de mitjans, i l’augment de la precarietat laboral dels periodistes freelance”, remarca l’entitat.

En les concentracions, es guardarà un minut de silenci i es llegirà un manifest on, per una banda, es reclama a les empreses que “aturen l’allau d’acomiadaments”, i per l’altra, es demana al Govern valencià un pla d’ajudes públiques específic per al sector.

Unes ajudes que, remarca la UPV, “han de servir per a garantir la pluralitat informativa i enfortir el sistema mediàtic valencià, però han d’estar necessàriament lligades al manteniment dels llocs de treball”.