L’exdirector de Radiotelevisió Valenciana, Pedro García, condemnat a sis anys i nou mesos per la Gürtel,  de moment no entrarà a la presó. La Fiscalia Anticorrupció ha decidit no demanar l’empresonament immediat de García i esperar a què la sentència sigui declarada ferma pel Tribunal Suprem.

La Fiscalia ha valorat l’acord de conformitat de Pedro García, que en el judici va confessar els fets, i també que hagi abonat prop de mig milió d’euros, segons explica À Punt.

La setmana passada l’Audiència Nacional va condemnar a sis anys i nou mesos de presó l’exdirector de RTVV pels delictes de malversació, falsedat en document oficial i mercantil, blanqueig i delictes contra la hisenda pública, en el marc de la trama Gürtel en la peça per la visita del papa Benet XVI a València el 2006 per la Trobada Mundial de les Famílies.

La sentència de l’Audiència també va condemnar el cap de la trama, Francisco Correa, a 13 anys i set mesos; el número dos, Pablo Crespo, a 15 anys i cinc mesos; Álvaro Pérez ‘El Bigotes’, responsable d’Orange Market, a sis anys i nou mesos, i  José Luis Martínez Parra, conseller delegat de Teconsa, a onze anys i set mesos.

De l’extinta RTVV van ser condemnats a dos anys i sis mesos de presó Juan Prefaci, cap de gabinet del director quan es van produir els fets; Vicente Sanz, secretari general; Antonio José de la Viuda, director d’antena; Salvador Benjamín Iñiguez, cap de la unitat de compres, i María Encarnación Pérez, advocada dels serveis jurídics. I a un any i deu mesos Ricardo Calatayud, aleshores director econòmic i financer de RTVV, i José Llorca, director general de Canal 9.