L’Institut Valencià de Cultura ha obert una convocatòria per triar un projecte de peça de radioteatre que tingui relació amb la data commemorativa del 9 d’octubre, Diada del País Valencià. La iniciativa s’emmarca en el conveni de col·laboració amb À Punt Mèdia, que n’emetrà el resultat.

Els projectes han de ser inèdits, escrits en valencià, amb una durada màxima de 50 minuts, i un  màxim de 10 persones entre intèrprets i relatora. Les bases indiquen que la data del 9 d’octubre “ha de generar un context flexible per tal de vincular la peça”; és a dir, la vinculació pot ser històrica però també actual. El gènere del guió és obert: comèdia, drama, relat històric, etc.

L’autor del projecte seleccionat rebrà 6.000 euros i haurà de cedir els drets d’emissió, reproducció, comunicació pública i distribució de l’obra a la radiotelevisió pública valenciana. La peça resultant s’emetrà en directe per la ràdio d’À Punt pels vols de la Diada de 2020. Es preveu que l’emissió s’enregistri també en imatges des d’un teatre o espai amb la presència de públic.

El termini per enviar propostes finalitza el 3 de juliol. El comitè de selecció, amb membres de l’IVC i À Punt, valorarà de manera especial el potencial radiofònic de les propostes, la qualitat argumental i la capacitat d’atraure els oients.

La peça acabada s’haurà de lliurar abans del 20 de setembre per tenir marge per als assajos i ajustos amb l’equip artístic i tècnic de l’emissió (direcció, intèrprets, disseny musical i sonor, etc).