La periodista Noa de la Torre Alfaro (d’El Mundo) va ser reelegida com a presidenta de la Unió de Periodistes Valencians en una assemblea extraordinària celebrada dissabte de forma virtual. De la Torre, que seguirà al capdavant de l’organització professional valenciana fins al 2025, encapçalava l’única candidatura que s’havia presentat en el procés electoral.

La nova executiva de la UPV la completen la vicepresidenta primera Violeta Tena Barreda; el vicepresident segon José Luis Obrador Bravo; la secretària general Cristina Chirivella Berga; el tresorer Natxo Andreu Palomares, i les vocalies d’Alicia Martí Cintero, Antoni Rubio Reverter, Germán Caballero Martí, Silvia Zarza Jiménez, Vicent Marco Moreno, Diego Aitor San José Valdés, Lorena Tortosa Guerrero, Rosana Peiró Vidal i David Blay Tapia.

En el nou mandat, la UPV té com a objectiu “continuar amb la defensa de la dignitat del periodisme i els seus professionals en una època molt complexa per a la professió”, així com “donar suport i ferramentes (formació, assessoria…) als socis i sòcies per desenvolupar la seua tasca en un escenari cada vegada més precari”, segons un comunicat.

Noa de la Torre va refermar la seva voluntat de defensar els professionals autònoms i la llibertat d’expressió, “una de les senyes d’identitat de la Unió de Periodistes”, i “sense oblidar el debat sobre el present i el futur del periodisme”, que “haurà de passar per la dignificació de les condicions laborals”.