L’assemblea de l’Associació Valenciana d’Empreses de Producció Audiovisual ha escollit per unanimitat Rafa Molés (director de Suica Films) com a nou president. Substitueix Lorena Lluch (Filmeu), qui va assumir el càrrec el 2017, i que continuarà en la junta com a vicepresidenta.

La nova directiva d’AVANT la completen les també vicepresidentes Sandra Mora (Quatre Films) i Lorena Torres (Fly Hunter); el secretari Rafa Piqueras (LOF Media); el tresorer Alberto Abenza (HV Produccions), i els vocals Lina Badenes (Turanga Films), Araceli Isaac (Nakamura Films), Marc Lledó (Pegatum) i Mila Luengo (Wicker Films).

La nova junta de l’entitat es proposa enfortir la internacionalització del sector audiovisual del País Valencià i promoure una escola pública de cinema per fomentar i formar el nou talent local. A més, diu que assumirà un paper continuista per mantenir l’associació com a “referent” de les polítiques audiovisuals al territori.

Una altra de les prioritats d’AVANT serà la prevenció dels abusos laborals i per raó de gènere en el sector. “La creació i consolidació d’una identitat de l’audiovisual valencià no pot separar-se d’un compromís social”, afirma al respecte Rafa Molés.

“Per això la nova junta i totes les empreses associades a AVANT ens hem reptat per a convertir-nos en un model i exemple a seguir en la prevenció, detecció i denúncia dels abusos i de l’assetjament per motius de gènere en la indústria audiovisual”, afegeix.

AVANT, que reuneix una trentena de productores, es proposa influir en com produir, en la creació de polítiques públiques al servei de la societat, en la dignificació dels diferents oficis de la indústria audiovisual, i en la creació i consolidació d’una indústria cultural que permeti oferir pel·lícules, documentals i programes d’interès públic a la ciutadania.