La cinquena edició de la Beca Josep Torrent de periodisme d’investigació ha estat concedida al periodista Sergi Moyano, per la seva proposta Operació Apolo. El segrest de Luis Suñer a mans d’ETA.

El jurat, que ha pres la decisió per unanimitat, ha valorat “l’originalitat i la solvència d’una proposta que trau a la llum un testimoni fins ara desconegut entorn del segrest d’aquest empresari valencià a mans d’ETA”. El treball finalitzat s’haurà de lliurar el juny de 2023.

La Beca Josep Torrent s’atorga a projectes de periodisme d’investigació sobre fets relacionats amb el País Valencià, i està dotada amb 5.000 euros (2.000 en suport directe a la recerca i 3.000 en concepte de drets d’autor).

El jurat estava format per Violeta Tena Barreda, vicepresidenta segona de la Unió de Periodistes Valencians i periodista d’El Temps; Guillermo López García, professor de Periodisme de la Universitat de València i director de la col·lecció Periodisme de la Institució Alfons el Magnànim, i Lucas Marco Sánchez, periodista d’elDiariocv.es i guanyador d’una de les beques de la primera edició.