El Consell General d’Andorra va aprovar dijous amb el suport de tot l’arc parlamentari la modificació del Codi Penal per prohibir la publicitat de prostitució als mitjans de comunicació. Les sancions són de 30.000 euros o bé el triple del benefici econòmic que s’hagi obtingut.

“És important que Andorra es doti dels instruments i el marc legal necessari per fer una societat més justa i igualitària i, per tant, més cohesionada”, va assenyalar el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.

La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar, va explicar que la decisió suposa “un pas més” en la lluita contra la prostitució, i va subratllar que “la publicitat que alguns mitjans de comunicació feien a Andorra era sobre activitats de prostitució que és desenvolupaven a Espanya, on és calcula que el 80% és forçada”.

Per la seva part, el conseller general del grup parlamentari Terceravía, Joan Carles Camp, va dir que “aquesta modificació vol deixar més clar el concepte a persones i empreses que, amb la seva capacitat de comunicar, fomentin la prostitució i incitin la seva pràctica”.