L’Agència Catalana de Consum no començarà a actuar d’ofici per sancionar anunciants que vulneren la Llei de regulació del preu dels lloguers fins al 2021. Segons explica NacióDigtial de fonts de l’ACC, les inspeccions d’ofici començaran a mitjan desembre, però les vulneracions que es detectin no seran sancionades, sinó que abans s’instarà els anunciants a adaptar-se a la nova normativa.

Un cop acabada aquesta fase, per la qual cosa encara no hi ha data, l’Agència en començarà una altra d’inspeccions en la qual sí que s’obriran expedients sancionadors a qui no respecti la Llei de regulació de lloguers, que va entrar en vigor el 22 de setembre.

Segons la nova normativa, tots els anuncis han de mostrar quin és el preu de l’immoble segons l’índex de referència de la Generalitat i també l’import mensual que els anteriors llogaters pagaven cada mes. La normativa preveu que les sancions per l’incompliment oscil·lin entre els 3.000 i els 90.000 euros, en funció de la gravetat de la infracció i la reincidència.