Ramon Montanera, Marc Sorli, Laura Montoliu, Alfredo Ouro i el director general del Col·legi, Antonio Traugott (foto: Col·legi de Màrqueting i la Comunicació).

El Palau Robert de Barcelona ha acollit aquest dijous una nova sessió del cicle El Mirador Indiscret del Col·legi de Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, en aquesta ocasió al voltant del live comerce.

En la sessió han participat Marc Sorli, head of live shopping a Multiplica; Alfredo Ouro, CEO d’Onlive.site, i Laura Montoliu, digital & communications manager a SVR, moderats per Ramon Montanera, marketing intellingence director a Elogia.

Marc Sorli ha obert diferenciant el live shopping, que és l’esdeveniment del moment, del live commerce, l’estratègia global. En relació amb el paper que juguen les agències en el live, ha explicat que la seva tasca és pensar els continguts, realitzar guions i preparar incentius per mantenir l’audiència. Així mateix, ofereix dinàmiques que propicien la interactivitat, ajuden a la captació de leads i permeten obtenir informació que servirà per prendre decisions estratègiques. Segons ha dit, el live shopping no tan sols és espectacle, sinó que també és estratègia, branding i performance.

Sorli també ha fet referència als diferents tipus de live commerce que es poden donar: el 1 to many, que pretén fer arribar el missatge de marca a com més gent millor durant la retransmissió; el 1 to few, que ofereix continguts específics per a audiències segmentades, i el 1 to 1, que és la pròpia venda en si.

A continuació, Alfredo Ouro ha donat la visió d’empresa que ofereix la tecnologia per realitzar aquest tipus d’accions. En la seva intervenció, ha destacat les particularitats del live shopping que el fan un format de venda online òptim: és audiovisual (amb dades que apunten que el 82% de contingut que es consumeix a internet és en format vídeo); es produeix en temps real; el contingut que es genera és aprofitable per a accions posteriors; té un format interactiu en què l’usuari forma part de l’experiència, i és entreteniment, la qual cosa genera un gran engagement.

Finalment, Ouro ha ressaltat els beneficis que té per a les marques. Per una banda, ha destacat que es controla el missatge i s’obté credibilitat. I per l’altra, que se situa la persona en el centre de la transacció i permet obtenir dades amb permís.

La darrera ponent ha estat Laura Montoliu, que ha intervingut des del punt de vista de marca que ha apostat pel live commerce. Així, ha explicat que el projecte va néixer amb l’objectiu d’ajudar el farmacèutic a augmentar les seves vendes i al mateix moment fer branding, transmetre una imatge de modernitat i anar cap a la digitalització.

Segons ha dit, per a SV, la implementació del live shopping va constar de tres passos: la integració tècnica; una campanya de comunicació efectiva per donar a conèixer l’esdeveniment, i per últim l’elaboració d’una bona estratègia de continguts.

Montoliu també ha remarcat la important tasca de seguiment que s’ha de fer amb posterioritat a l’esdeveniment per ajudar a completar compres que es queden a mitges, i ha subratllat que el live shopping permet augmentar vendes de forma molt efectiva.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram