Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, aquest dijous s’obre al públic el portal EUscreen, que té per objectiu esdevenir una porta única del patrimoni audiovisual europeu mitjançant una selecció dels arxius digitalitzats de diferents operadors. El consorci del projecte està format per 36 socis de 20 països diferents, entre televisions, arxius, universitats i centres de recerca; un d’ells és Televisió de Catalunya, essent l’única representant de l’Estat.

EUscreen, que donarà accés a més de 30.000 ítems de contingut i informació de programes, es dirigeix a diferents tipus d’usuaris, tant a públic en general com investigadors i educadors. Els materials publicats estan contextualitzats i catalogats per permetre diversos tipus de cerca i exploració del fons, en un entorn multilingüe que inclou el català i no el castellà, doncs no hi ha cap arxiu en aquesta llengua.

De moment, ja hi ha milers de vídeos i imatges disponibles per ser consultats en línia, i cada dia s’hi afegeix nou contingut. Tot el material també estarà disponible a través d’Europeana.

“Amb EUscreen animem els usuaris a participar activament en la història d’Europa i la història de la televisió, independentment de les fronteres lingüístiques i culturals. Aquest és un gran pas endavant en l’exploració del patrimoni televisiu per analitzar com hem arribat a veure’ns nosaltres mateixos i els altres en diferents èpoques “, explica la coordinadora del projecte, Sonja de Leeuw.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram