El periodista i empresari Miquel Calçada s’ha desvinculat accionarial i personalment del Grup Flaix, del qual era cofundador amb Carles Cuní, a qui ha venut el seu 50% de l’empresa. Calçada argumenta la mesura pel fet que darrerament havia anat assumint tasques en l’esfera pública que l’havien anat “allunyant progressivament de la gestió diària de les emissores”, com ara el comissariat dels actes commemoratius del Tricentenari del 1714.

El periodista també apunta que les “noves responsabilitats que s’albiren” en el seu futur personal són “incompatibles” amb la tasca que ha dut a terme tots aquests anys. A banda de la seva implicació amb el procés sobiranista, cal recordar que, de 2010 a 2012, Miquel Calçada va estudiar dos màsters a Siracusa, als Estats Units, un de relacions internacionals i un altre d’administració pública.

“Com sabeu, l’objectiu que m’ha mogut des que tinc ús de raó ha estat contribuir a fer avançar el sobiranisme allà on fos. En aquest sentit, crear del no-res una emissora de ràdio amb aquesta idea al cap ha estat una aventura fabulosa. El Grup Flaix ha estat una gran eina al servei del país i ha tingut una contribució notable al procés de normalització lingüística entre el jovent”, afirma el periodista en un comunicat.

La formalització de la seva desvinculació es va produir aquest 30 de juliol, just quan feia 24 anys que la Generalitat atorgava a Miquel Calçada i Carles Cuní una llicència perquè l’aleshores anomenada Flash FM pogués emetre des de Terrassa. Actualment el grup compta amb dues emissores líders en els respectius àmbits, Flaix FM i Ràdio Flaixbac, que emeten per a tot el país a través de 21 llicències. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram