Arran de la cobertura mediàtica que s’està realitzant de l’accident aeri als Alps francesos d’un avió que feia la ruta Barcelona-Düsseldorf, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha recordat als mitjans que tenen a la seva disposició el document Recomanacions sobre el tractament informatiu de les tragèdies personals, a banda dels codis deontològics.

El document elaborat per l’ens regulador assenyala que convé evitar la intrusió en la privadesa de les víctimes i en la dels seus familiars, així com l’ús de recursos que tinguin una funció preferentment espectacularitzadora. A més, indica que cal eludir les estratègies de sobreatenció mediàtica.

Les recomanacions del CAC també recorden que cal evitar els desplegaments desproporcionats de mitjans, les connexions innecessàries o el seguidisme de les autoritats que visiten el lloc o les persones afectades, així com l’efecte acumulatiu de l’ús reiteratiu de les mateixes imatges.

L’organisme regulador ja va haver de remarcar l’existència d’aquestes recomanacions davant l’atenció mediàtica que van despertar algunes cobertures informatives, com ara l’accident de tren de Santiago de Compostel·la, l’assassinat d’una nena a La Corunya o el cas Bretón.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram