https://www.youtube.com/watch?v=NA3ZgRDMjhk

Després de gairebé una dècada treballant per la supressió dels blocs electorals i d’haver esgotat les vies jurídiques espanyoles, el Col·legi de Periodistes de Catalunya no es rendeix i ha decidit continuar la lluita denunciant aquest sistema davant del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg.

Per fer front a part dels costos de la demanda, calculats en més de 12.000 euros, el CPC ha endegat una campanya de micromecenatge amb l’objectiu d’aconseguir 6.000 euros (l’altra meitat l’aportarà la mateixa entitat) amb aportacions a partir de 10 euros. La iniciativa s’ha fet extensiva a altres col·lectius professionals d’altres territoris de l’Estat, on aquest any es poden arribar fins a cinc comicis.

La campanya l’han presentat aquest dilluns la degana del Col·legi, Neus Bonet, i el responsable del Grup de Treball de Mitjans Públics del CPC, Carles Prats, els quals han repassat les darreres actuacions que s’han dut a terme contra els blocs, des de la petició als ajuntaments catalans perquè no apliquin en les eleccions del 24 de maig, fins a les converses amb els partits polítics que treballen en la redacció de la nova Llei Electoral de Catalunya.

El Col·legi de Periodista recorda, una vegada més, que els blocs electorals són una “anomalia” a Europa, una “excepció informativa”, i un “atac” a la ciutadania i a la mateixa democràcia. Per a l’entitat, establir ordre i temps a la informació electoral és “una intromissió inacceptable que qüestiona la professionalitat dels periodistes i representa un tipus de censura impròpia de qualsevol democràcia”, que a més és contraria a la llibertat d’informació que recull l’article 20 de la Constitució Espanyola.

“Obligar els periodistes a funcionar per criteris polítics i no pas per criteris professionals és un atemptat flagrant als drets més bàsics de qualsevol democràcia, que passen per un escrupolós respecte a la independència dels periodistes”, afegeix el CPC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram