Els treballadors de Televisió de Catalunya han aprovat el preacord de conveni col·lectiu assolit a finals de juliol entre el comitè d’empresa i la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

En el referèndum, celebrat el passat dijous, amb una participació del 59% de la plantilla, 1.015 treballadors van votar a favor del preacord (el 89,19% dels participants); 100 ho van fer en contra (8,79%); 22 en blanc (1,93%).

Ara, el comitè d’empresa confia que amb aquest acord es pugui iniciar una nova etapa en les relacions laborals en la qual es recuperi la negociació col·lectiva després d’anys de conflicte.

El Comitè d’empresa de TV3 confia que amb aquest acord es pot iniciar una nova etapa en les relacions laborals, en la que es recuperi la negociació col·lectiva, després d’anys de conflicte.

El nou conveni

El preacord pel 13è conveni col·lectiu contempla l’execució de la sentència de l’Audiència Nacional amb la devolució a terminis fins al 2018 del 5% de reducció salarial que s’aplica des de 2013 (en el cas dels treballadors acomiadats, podrien cobrar-ho de cop).

El conveni tindria una vigència de dos anys, fins al 2016, amb una possible extensió de dos anys més en cas de no haver-hi acord per a un de nou. A més, inclou el compromís per part de la direcció de la CCMA de no obrir cap procediment d’acomiadament col·lectiu ni de modificar de forma substancial les condicions de treball fins al 31 de desembre de 2018.

Les taules salarials del 2015 que preveu el document són les actuals sense la reducció del 5%, mentre que per al 2016 i possibles pròrrogues del conveni l’increment de sou seria el que marqui la Llei de pressupostos de la Generalitat.

El conveni, que preveu una producció interna de com a mínim el 65%, és d’aplicació a tots els treballadors de l’àmbit televisiu, de serveis corporatius, de mitjans digitals i d’aquells que fan tasques compartides (ràdio i TV), i equipara el salari i les condicions laborals per a tots els que tinguin la mateixa categoria. A més, queda oberta la porta a ampliar-lo a la plantilla de Catalunya Ràdio.

A banda, s’inclou un compromís d’informació i interlocució entre el comitè i la direcció sobre el pla de confluència de redaccions i de negociació de les condicions laborals resultants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram