La Junta Electoral Central ha desestimat el recurs presentat per la Corporació Catalana de Mitjans Electorals contra la decisió de la Junta Provincial de Barcelona de rebutjar un espai informatiu d’entrevistes per compensar els partits que no van participar en la Via Lliure de la Diada (PSC, PP, UDC, CSQEP i C’s), tal com pretenia l’ens públic. En la resolució, l’organisme afirma que correspon a l’Administració electoral i no als mitjans “decidir” les mesures compensatòries.

La JEC considera “justificat” el rebuig per part dels partits afectats a la proposta de compensació de la CCMA , que havia plantejat entrevistar als diferents candidats, i obliga TV3 i Catalunya Ràdio a compensar-los amb la transmissió dels respectius actes de campanya, cosa que hauran de fer el proper diumenge a la tarda, doncs és l’únic festiu disponible abans dels comicis.

“És raonable que l’equivalència que s’exigeix per compensar la desigualtat produïda pugui realitzar-se, com propugnen algunes de els formacions afectades, procedint a la retransmissió durant el temps que proporcionalment correspongui d’actes de campanya electoral de cada candidatura”, assenyala en la seva resolució la JEC.

En la seva resolució, l’òrgan deixa en mans de la Junta Electoral Provincial de Barcelona “resoldre” sobre les mesures concretes de compensació, així com garantir el seu “efectiu compliment”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram