La comissió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha aprovat una proposta de resolució presentada per Catalunya Sí que es Pot on es demana recuperar aquest mateix any les emissions d’iCat.cat a través de l’FM, la qual va abandonar l’octubre de 2012 a causa de les retallades.

La iniciativa ha rebut una esmena de Junts pel Sí la qual puntualitza que, si les dificultats econòmiques fan que el retorn sigui “inviable de manera immediata”, s’inclogui entre els objectius de la CCMA que l’emissora ara digital recuperi la seva freqüència “tan bon punt els recursos disponibles ho facin possible”. La proposta ha estat aprovada amb els vots favorables de CSQP, JxS, PSC i CUP, i l’abstenció de Ciutadans i PP.

Recentment, en la festa del desè aniversari d’iCat, el conseller de Cultura, Santi Vila, va prometre treballar perquè tornés a emetre via FM. Precisament, la manca de pressupost de la CCMA per assumir el cost de la represa de les emissions podria venir de la Conselleria, segons avançava l’Ara fa una setmana.

Mentre això no passa, el director del Grup d’Emissores de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, vol donar més visibilitat a la marca iCat, tal com ja va fer per Setmana Santa, quan alguns dels seus programes van emetre a través de Catalunya Ràdio. Així, en la programació d’aquest estiu de l’emissora mare, hi tornarà a haver diversos espais de la musical. La fórmula, a més, permet estalviar, ja que enguany Catalunya Ràdio retallarà el cost de la graella estiuenca un 15% amb una setmana més de programació. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram