Una de les grans apostes per a la propera temporada del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, era el fitxatge d’Albert Om per conduir un nou programa, Els penúltims, de 19 a 21 h (una franja ara ocupada per l’informatiu Catalunya vespre). La manca de resposta de la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, però, ha frustrat l’operació, i Om s’enduu l’espai a RAC1.

En una carta enviada aquest dimecres als consellers de la CCMA, Gordillo, que va assumir el càrrec fa cinc mesos, titlla la situació de “lamentable i indignant”, i descarta que es tracti d’un tema econòmic, sinó de “manca de rigor i d’interès” envers la proposta de Dies Tontos, productora d’Om.

En la missiva, Saül Gordillo recorda que la direcció assumia el fitxatge d’Albert Om, amb qui feia temps mantenia converses, com l’única o de les poques incorporacions que el “context econòmic podia permetre”. El periodista va presentar el projecte d’Els penúltims el 17 de maig; el 14 de juny va ser aprovat unànimement per la comissió de valoració de continguts de Catalunya Ràdio, i l’endemà Gordillo va comunicar a la direcció de la CCMA la “urgència” de prendre una decisió sobre el projecte.

“Ni aquell dia [15 de juny] ni cap dels dies posteriors, tot i ser coneixedors del risc evident que Om fos fitxat per la nostra competència directa, vaig rebre resposta ni interès per part de vosaltres”, retreu Saül Gordillo als consellers de la Corporació. Al final, el passat dimarts, “cansat dels entrebancs i del desinterès evidenciat per la CCMA”, Albert Om va retirar el seu projecte, complint amb el “termini de 10 dies” que havia concedit per prendre una decisió definitiva. “Un termini que la presidència en funcions de la CCMA coneixia des del primer moment per part meva”, subratlla Gordillo en la carta.

D’aquesta manera, és RAC1 qui al final es queda amb el nou projecte d’Om. “O sigui, que totes les objeccions verbals expressades les últimes setmanes a dins de la CCMA contrasten amb l’encert –de format, franja i plantejament de contingut– que ha valorat la nostra directa competència, que és líder d’audiència”, etziba el director de Catalunya Ràdio.

“Aquest episodi, que ha suposat un cop a la il·lusió de la direcció de Continguts i el conjunt de l’emissora, hauria de servir com a reflexió per evitar que torni a produir-se una situació tan lamentable i indignant com aquesta. No és un tema de recursos econòmics, és un tema evident de manca de rigor i d’interès al projecte presentat per un professional i defensat, en clau estratègica, per part de la direcció de Catalunya Ràdio”, recrimina el director de l’emissora. Amb tot, Gordillo ofereix la “implicació” de la direcció de Catalunya Ràdio per “evitar que es tornin a cometre decepcions i fracassos com aquest”. 

Tot i que en la seva carta Gordillo nega els motius econòmics, des de la direcció de la Corporació s’atribueix l’episodi als “ajustaments” pressupostaris, segons recull el diari Ara.  En concret, el pressupost de Catalunya Ràdio per any és 1,5 milions  d’euros inferior respecte l’anterior exercici. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram