Poc després que Acció Cultural anunciés que ajornava la reobertura de les emissions de TV3 arran de les negociacions obertes entre els governs valencià i català, des de l’Executiu d’Alberto Fabra s’han donat pressa a negar-ho. Divendres, el vicepresident valencià, José Ciscar, va assegurar que no hi havia hagut cap contacte per tractar la reciprocitat d’emissions entre TV3 i Canal 9.

A més, el també portaveu va tornar a reiterar per enèsima vegada que l’acord ha de contemplar que es respectaran les senyes d’identitat dels valencians que marca el seu Estatut. És a dir, que als mitjans de la CCMA es parli de Comunitat Valenciana i no de País Valencià.

Moció a Burjassot

Per altra banda, el ple de l’Ajuntament de Burjassot va aprovar la setmana passada una moció que insta al Consell a arribar a un acord de reciprocitat amb el Govern català entre les televisions d’ambdós territoris. La proposta va comptar amb els vots a favor de Bloc-Compromís, PSPV i EU, i els vots en contra del PP.

La moció també insta el Govern espanyol a fer totes les “gestions necessàries” per regular la llei de Televisió sense fronteres i garantir les emissions en el conjunt del domini lingüístic de TV3, Canal 9 i IB3.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram