La direcció de la Corporació RTVE i els sindicats UGT, USO i SI han arribat a un preacord per al segon conveni col·lectiu de l’ens. El text és la culminació dels acords parcials assolits al juliol i busca “assegurar un marc laboral estable que permeti treballar en l’enfortiment i la sostenibilitat de la Corporació i en la millora de la seva producció”.

CCOO i CGT, com ja van fer al juliol, s’han desmarcat d’un document que ara s’ha de sotmetre a votació entre la plantilla. Per als sindicats signants, “no és un bon acord”, però és “el millor acord possible”.

El conveni col·lectiu garanteix els llocs de treball durant la seva vigència (2013-2015), però a canvi preveu rebaixes salarials que no superen el 5% del sou i no toquen ni salari base ni antiguitat, segons UGT. A més, contempla una major flexibilitat de les condicions laborals; l’adaptació del sistema de classificació professional a la legislació actual; l’establiment d’un nou sistema unificat de nivells professionals, i la simplificació del sistema retributiu.

UGT destaca que amb el document preacordat es manté l’actual estructura territorial i es garanteix la no mobilitat geogràfica, així com la producció pròpia de RTVE.

Per la seva part, CCOO justifica la seva posició perquè el considera un conveni de “retallades estructurals” i no conjunturals, i perquè creu que l’ocupació no està garantida i “en qualsevol moment” pot haver-hi un ERO, segons afirmaven fonts del sindicat a Servimedia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram